21 July, 2010

Streame til TV

Nyere fjernsyn kan modtage streaming fra en medieserver, som man selv sætter op. I første omgang prøvede jeg den slagne windowsvej, selv om den altid er meget besværlig. Jeg ville streame fra Windows Media Player til et Sony Bravia TV, der er forbundet til nettet med kabel.

Først skulle et program fra sony installeres herfra:
http://bravia.internet.sony.tv
Man skal registrere som bruger, og kan derefter downloade et program herfra:
https://internet.sony.tv/customer/template/Software.vm?lang=en&country=DK

Derefter skal windows media player konfigureres, så den kan streame. Det gav lidt problemer, for Opera skulle af en eller anden grund opdateres for at sagerne kunne lade sig gøre. Det fik den så lov til efter en reboot eller to.

Der skulle downloades et plugin til windows media player. Uden dette plugin kunne man ikke bruge sit liveID på LANen.

Derefter skal man give tilladelse til at streame til hjemmenetværket. Et modul skulle downloades til windows media player. Oplysninger til windows live id skulle indtastes, og så var den i vinkel, som man siger.

Næste skridt er at gå ind i Windows Media Player. Her kan man lave en spilleliste, åbne en mappe eller lignende - og så kan indholdet ellers streames til flimmeren. Billederne bliver faktisk meget flotte når de kommer op på en stor skærm.

Streaming af videoklip, film og billeder fungerer fint - og fjernsynsskærmen kommer nok til at fungere som en slags fotoalbums i fremtiden. Billederne kan ikke roteres på skærmen, så man skal lige vende dem rigtigt inden der streames.

Næste interessante projekt bliver at streame fra åbne programmer. Gad vide om VLC kan?

No comments: