02 March, 2010

Archlinux - Openoffice problemer



Efter opgradering virker Openoffice ikke i Archlinux. Har prøvet at nedgradere og at fjerne en skjult mappe; men ingen af delene virker.

Som superuser virker programmet, så det er nok noget med rettigheder.

Fejlmeddelelsen ser sådan ud:


Har prøvet:
  1. Reinstallation
  2. Nedgradering
  3. Fjerne mappen .openoffice.org
  4. Ændre rettigheder på mappen .openoffice.org (både chown per:users og chmod 775)
  5. Fjerne alt og installere go-openoffice
  6. Opgradere efter nedgradering
Omvej der virker
Prøvede at skrive sudo foran kommandoen soffice i menuen. Min løsning burde ikke virke... men det gør den altså. Openoffice spørger mærkeligt nok ikke til password.

Almindelige brugere har tilsyneladende ikke dette problem. Den som har administratorkontoen skal mao. starte soffice tekstbehandleren sådan:

# sudo soffice -writer

Mystisk... omvejen lader til at være en redigering af samtlige menupunkter, der henviser til soffice - sæt sudo foran kommandoen. Dette gøres ved at højreklikke på startmenuen, derefter højreklikkes på hver ikon, der starter openoffice op. Under properties sættes ordet "sudo" foran kommandoen.

Virker ikke alligevel
Hmmm.... ovenstående virkede i går. Nu virker den sære omvej ikke længere. Venter et par dage og prøver en opdatering igen. Hvis det stadig ikke virker, så vil jeg prøve at reinstallere archlinux fra en backup og føre det tilbage til en tilstand hvor sagerne virker.


No comments: