11 May, 2006

Arkivalier Online

Det er spændende at hige og søge i gamle bøger. Der er mange spændende muligheder på arkivalieronline.dk. Du kan læse kirkebøger går tilbage til 1600-tallet. Vi kan altså følge hvem der fødes, konfirmeres, bliver gift og dør gennem århundreder i de enkelte sogne.

Der er også spændende historier, som unge kvinder der "udlægger faderen" til deres børn.

Rodet vejledning
Vejledningen til brugen af Arkivalier Online er desværre ret indviklede.

FAQ-en gør meget ud af at siderne kun er testet til Internet Explorer og der skrives en masse teknisk om fejlmuligheder (se sprogperlen i forrige indlæg!). Oplysningerne i FAQ-en er forvirrende når talen falder på "bladreprogrammet" - og at det kræver Windows XP Servicepack 2.

Instruktionerne kunne koges ned til, at Java skal installeres. Du skal registreres som bruger. Når du har modtaget en kode via email, så kan du gå i gang.

Fidusen er jo at Java fungerer på en lang række platforme! Oplysningerne om MS og SP er irrelevante for alle andre end de stakler, der bruger hr. Gates produktioner.

Når Java er installeret på computeren, så skal man bare finde den relevante kirkebog (eller hvad det nu er for et arkivalie man er i gang med). Man klikker på en side. Så kommer et billede frem... det fungerer fremragende.

No comments: