31 May, 2010

acer 5220 wifi

Ved at klikke på linket herover kommer en velfungerende opskrift via ndis-gtk.

29 May, 2010

HP printproblemer i Windows 7

Windows 7 kan ikke finde den trådløse HP-printer. Søger en løsning...

Det viser sig, at en opdatering af HP dock (et noget anmasende program) fjernede printeren. Den skulle installeres igen. Af en eller anden grund var ikonet ikke fjernet fra printeroversigten. Måske er der en HP / Windows 7 konklikt i printerkonfigurationen.

I listen over opstartprogrammer har jeg (endelig) standset HP dock. Hakket ved HP Administrative Tools og HP Mediocenter skulle fjernes. Og så arter computeren sig på nydelig vis. Sikkerhedscenteret var en dårlig joke. Hvis Nortons programmer ikke er installeret, så har man et "problem". Der findes altså andre løsninger... og jeg bruger en af dem!

25 May, 2010

Linux, firefox og den danske bank

Er ikke en god cocktail. Igen og igen svigter systemerne. Nå, så må jeg krybe til korset og boote i windows... lidt træls...

17 May, 2010

One Ubuntu

One Ubuntu
Med One Ubuntu har linuxfolkene skabt et enestående system, der gør det muligt at synkronisere filer, mapper, kontakter og noter på tværs af computere og platforme. Man har altid sine filer med - og synkroniseringen foregår i baggrunden; mens man laver noget andet.

Synkronisering af noter

Noter kan synkroniseres via Ubuntu One.
Åbn Tomboy > indstillinger > Synkronisering
Vælg Tomboy-web

Herefter kan noterne synkroniseres på tværs af en række computere, således at du kun behøver én samling af noter. Noterne opbevares simpelt hen i "skyen" eller Ubuntu One.

Linux er løsningen på Acrobat Reader og Windows 7

Der var ingen problemer i at printe dokumentet fra Ubuntu 10.04...
Linux er løsningen.
:-)

Windows 7 - Adobe Acrobat Reader kan ikke printe

Acrobat Reader kan ikke finde printeren. Her er Adobes eget fix:
http://forums.adobe.com/thread/303011

Hmm... det fix var til Vista, og virker ikke i Windows 7.

Hej, hvor kreativt. Adobe anbefaler, at man skal udskrive til xpf-printeren, så skal man åbne dokumentet i xpf-readeren - og så skulle man kunne printe.

Men det kan man bare ikke. Xpf-printerprogrammet viser sig at være IE, der ville rekonfigureres, gøres til standardbrowser, gøre bing til standardsøgemaskine og mange andre fantastiske tilbud, som jeg ikke kunne drømme om at tage imod.

Nå, efter at ha' klikket "nej tak" et hav af gange åbnedes dokumentet. Stor var skuffelsen (efter kampen med al den bloatware) - for her kunne man heller ikke vælge min netværksprinter.

Lidt træls...

PS, I øvrigt mener jeg, at det er irriterende, at Adobe prøver at pushe McAfees antivirus-bloatware. Jeg vil hellere vælge noget til end fra...!

Ubuntu og Java Runtime Environment (jre)




Når java er installeret, så skal Ubuntu vide, hvilken alternativ installation af java, der skal bruges. Det gøres sådan:

# sudo update-alternatives --config java

Følg herefter instruktionerne på skærmen. Jeg skulle i dette tilfælde vælge 0 - hvorefter netbank mv. virkede efter hensigten. Her er linket til vejledningen, som løste problemet:

https://help.ubuntu.com/community/Java

14 May, 2010

Windows 7 - flash virker med IE men ikke i Firefox

Sært problem i Windows 7. Jeg har installeret Flash via Adobes hjemmeside. Flash virker i Microsofts Internet Explorer; men ikke i Firefox. Flere blogs på nettet nævner samme problem.

13 May, 2010

Del mapper mellem Ubuntu (Wubi) og Windows 7

Det er upraktisk, hvis filerne skal ligge to steder. Derfor må filerne placeres således at de kan bruges fra begge systemer. I praksis betyder det, at de skal ligge i en delt mappe under /host/

Herefter skal startmenuer og genveje tilrettes i både Windows og Ubuntu. Genvejene skal pege på det samme directory - og på den led kan man også styre brugernes adgang til visse mapper. Hvis mapperne yderligere deles med LANen, så er der adgang til alle data fra alle systemer.

At fjerne Norton

Der var kun to bloatwareprogrammer i Windows 7:

  • Norton, som ikke ville tro på at jeg ikke ville ha' programmet; men ved lidt insisteren lykkedes det da via "fjern program" i kontrolpanelet.
  • MS Office demoversion, der er relativt let at fjerne.
HP har desuden en ide om at man konstant har brug for deres "Advisor", så jeg skal finde ud af at afbryde programmet.

12 May, 2010

Compaq Pressario CQ5320SC

Er den nye filserver. Opsætningen af Windows 7 var forbløffende enkel, især imponerer det, at den automatisk finder og installerer den trådløse HP printer.

Windows 7 virker mere tilfængelig og mindre irriterende end lillesøster Vista. Umiddelbart fungerer sagerne fint. Nåeh ... men om lidt skal linux da på.

11 May, 2010

Wubi - og windowdokumenterne

Jeg har en XP maskine på arbejdet med en wubi installation af Ubuntu. Det kan lade sig gøre at arbejde med dokumenterne under windows ved at følge denne sti i Nautilus el. lign.

/host/Documents and Settings/BRUGERNAVN/My Documents

Og således kan man også undgå redundante filer, eftersom det kun er nødvendigt at gemme dem i et bibliotek, som både Windows XP og Ubuntu har adgang til. Med andre ord: fidusen er at gemme sine dokumenter i: /host/Documents and Settings/BRUGERNAVN/My Documents

10 May, 2010

Fedora - sidste chance

XFCE var ikke løsningen med Ubuntu. Systemet crashede igen og igen. Der er nok tale om en hardwarefejl. En god ven mener, at det nok enten er systemets RAM eller grafikkortet, der er ved at stå af - hvis ikke der er tale om et operativsystemproblem.

Nu har jeg reformatteret harddisken, og bruger Fedora. Så får vi se om det gør en forskel. Ind til videre kører sagerne fornuftigt.

Umiddelbart bruger Fedora færre ressourcer end Ubuntu. Firefox fik Ubuntu helt op i det røde felt. I skrivende stund bruger CPUen ca. 17-30% af sin formåen.

09 May, 2010

XFCE

I første omgang blev serveren noget ustabil efter opgraderingen til Ubuntu 10.04. Det viste sig, at Firefox skulle fjernes og geninstalleres. Hvorfor ved jeg ikke. Java er installeret; men virker ikke med min netbank. Netbank virker heller ikke med mine øvrige linuxsystemer i og uden for huset; så jeg har en mistanke om at det skyldes en "oprimering til Internet Explorer" fra bankens side (Bemærk den bidende sarkasme).

Nå, måske er netbanken selv ustabil i dag. Selv i Internet Explorer var der tekniske problemer...

Når jeg bruger Firefox under Gnome kører CPUen konstant på 100%. Derfor har jeg valgt et mere simpelt skrivebordsmiljø XFCE. Umiddelbart hjælper det lidt på hastigheden.

Under XFCE bruger Firefox kun 30% af CPUens regnekraft, når der sker noget. XFCE lader til at være et passende miljø for den nuværende udgave af linux.

06 May, 2010

Ustabilt system

Den bedagede server er noget ustabil. Ofte går den ned, når jeg klikker på browseren. Som et eksperiment har jeg nu fjernet Firefox. I stedet bruger jeg Opera. Der er andre småproblemer for JRE fungerer ikke korrekt med netbank; men mærkeligt nok med javas demosider

I øjeblikket er Firefox fjernet, så får vi se om det gør systemet mere stabilt. Hvis det er tilfældet, så vil jeg prøve om Firefox skal installeres via filer fra Mozillas hjemmeside.

05 May, 2010

Gnome Keyring Password

Af en eller anden grund bliver Gnomes keyring ikke opdateret, når man ændrer pasord i Ubuntu. Den ændres - eller rettere nulstilles, sådan:

  1. cd ~/.gnome2/keyrings/
  2. rm login.keyring
Det løste problemet for mig

03 May, 2010

Ubuntu 10.04


Det ligner unægteligt skæbnens ironi, at mit system blev ustabilt op til release af den nye Ubuntu 10.04. Derfor opgraderede jeg naturligvis til denne nye udgave - med reformattering af hele harddisken. Det er en af de mange små fordele ved linux-systemer. Man kan altid vælge den nyeste version uden at skulle bøvle med licencer - og afinstallering af bloatware og sådan noget.

Den største nyhed er med garanti, at Ubuntu har droppet de brune og orange nuancer. Det holdt ellers hårdt. Helt siden Ubuntu Hoary Hedgehog - og sikkert også før den udgave - har temaet i Gnome været i disse farver. Så det er lidt nyt; men ærlig talt meget forfriskende. Der er ingen grund til at være så konservativ med den slags.

Umiddelbart virker det som om at systemet bliver en anelse hurtigere i bootprocessen. Fontene står mere klart på skærmen. Systemet virker på en gang lidt hurtigere - og lidt mere sløvt. Sløvheden indtræffer når flere ting afvikles på samme tid.



OK, mit system er altså ikke af nyere dato. Det ville være synd at sige. CPUen er en AMD 64 bit 3800+ med 1GB RAM fra omkring 2005. CPUen drøner derudaf med 75% selv om belastningen ikke burde være vildt stor.

Det ser ud til at i det mindste RAMen burde opdateres, for systemet bruger 45,5% af RAMen selv om der kun kører et par browsere og lidt småprogrammer. SWAP-partitionen er i brug. Selv om det kun er med 2MB så tyder det på, at der snart skal ske noget på den front.

Måske er min bedagede stationære server ved at være derhenne, hvor man skal overveje at bruge en Xubuntu i stedet for den mere forkromede løsning.

Hardwaren holder nok heller ikke evigt... ret beset er der tale om et stenaldersystem.

Men bortset fra farverne så ligner Ubuntu sig selv. Gnome kommer med en fin kontorpakke og nogle gode internetredskaber. Jeg kan især lide chatprogrammet Empathy, der langt om længe har fået lagt en Facebook-chat-protokol ind. Så nu behøver jeg ikke at logge på FB for at chatte med vennerne.

Hvis hardwaren holder så længe er tiden nok kommet til en letvægtsdistribution næste gang systemet gør kvababbelser.