08 July, 2006

Xacti VPC-E6EX og Ubuntu

Xacti VPC-E6EX er et lækkert designet lille camera med mange muligheder. Det kan bruges som almindeligt camera - og det kan optage lyd eller film.

At bruge cameraet med Ubuntu er meget nemt. Når Xacti VPC-E6EX tilsluttes USB porten, så opdager cameraet at der er en forbindelse. Man vælger da mellem:

  1. PictureBridge: her starter gThumb automatisk, og billeder kan hentes ind.
  2. Man kan vælge at forbinde til en USB-kortlæser. Under Gnome vises en mappe på skrivebordet, og så kan du undersøge indholdet af dit multimediekort.
Den sidste mulighed er vigtig, fordi PictureBridge kun fortæller systemet, at der er billeder i farvandet. PictureBridge overfører ikke filmklip til gThumb. Hvis der er film eller lydoptagelser på Xacti VPC-E6EX, så skal den sidste mulighed bruges.

Xacti VPC-E6EX har mange indstillingsmuligheder; men manualen er unødvendigt teknisk. Faktisk forudsætter manualen, at brugeren kender de tekniske begreber.

Et godt eksempel er forklaringen til indstillinger af ISO. Her forklarer manualen fint og godt, hvordan indstillingerne ændres. Og det er fint nok. Men hvad er ISO? Det skal brugeren bare vide... Måske er der tale om banal viden inden for fotografering; men en lille forklaring om lysfølsomhed ville ikke koste mange linjer.

Nå, sådan er manualer. De er ikke skrevet til mennesker; men til andre ingeniører.

Nu skal man ikke bedømme et digitalcamera på manualen. Det ville være uretfærdigt. Xacti VPC-E6EX lever fint op til de behov, jeg har til mine turist og hobby-billeder. Det er nemt og bruge, og det er spændende at man også kan filme.

No comments: