25 September, 2012

Er Mac brugervenligt?

Prøv at uploade et foto fra Chrome til Facebook. Nej, det er ikke nemt. I modsætning til andre OS kan man sandelig ikke bare åbne en mappe fra en browser. Prøvede uden held fra Safari og Chrome. Men nej. Man kan sandelig ikke åbne en mappe. Måske er det noget sikkerhedsnoget. Hvad ved jeg. Pointen er stadig, at Apples produkter slet ikke er så brugervenlige som deres rygte.

Løsning: brug knappen i iPhoto - det virker ikke via en browser.

22 September, 2012

Angreb forklædt som Bingbot

Flere af mine websites er i løbet af september blevet angrebet af noget, der er forklædt som bingbot. Et Joomlastite fik over 26.000 hits i løbet af en dags tid. Et Wordpress site fik 30.000 hits på en enkelt dag.

Tilsyneladende kommer de mange besøg fra bing-bot; men det er nok bare en forklædning. Det ser ud som om hackerserveren står i USA; men om det virkelig er tilfældet eller om det også er en forklædning er svært at afgøre.



Picasa - erstattet af Google Drive

Det ser ud til at Google Drive fungerer med Chrome på et Debian system. At Picasa mangler nu er måske kun et mindre problem.

Picasa - ikke med Linux

Blev mødt med en meddelelse i Chrome: Picasa findes ikke til dit operativsystem i øjeblikket.

Nå ... så bruger jeg da bare noget andet.

15 September, 2012

WordPress og Google Docs

http://wordpress.org/extend/plugins/google-document-embedder/ - embedder google docs i WordPress.

07 September, 2012

Z29 - Smartboard og Mac Airbook skærm


  1. Skærmindstilling på Mac 1028 x 768 60 Hz
  2. Hvis Smartboard er tændt ... genstart ... ellers tænd Smartboard.
  3. Et voila!
Hvis Macen selv skal finde skærmen, så vælges skodopløsningen 800x600 eller værre.

Mac timemachine

En kollega anbefalede Macs timemachine. Den kører lystigt nu. Rart at sikkerhedskopiering kan sættes i system på den måde. Gad vide om noget lignende findes i Linux?

04 September, 2012

Mac - GIMP er væk

Jeg havde installeret billedredigeringsprogrammet GIMP på min Mac; men programmet er sporløst forsvundet. Har computeren fået en selvstændig vilje?

01 September, 2012

Nem-ID Sparekassen Faaborg

Når man overfører et beløb til en ekstern bankkonto - og efterfølgende vil overføre mellem egne konti - så husker Nem-ID den eksterne konto. Rullemenuerne nulstiller ikke det foregående kontonummer. Resultat: et beløb overføres til en forkert konto!!

Macbook OS X.7.4

Nem-ID og OS X 10.7.4

Nem-ID virker ikke tilfredsstillende med 10.7.4 - efter et par minutter eller nogle sekunder bliver man smidt ud af sessionen. Alle ændringer går tabt.

OS X 10.7.4 - logger ud uden varsel

Det er efterhånden ret irriterende, at Mac OS 10.7.4 logger ud - uden noget varsel, midt i arbejdet og med den konsekvens, at man mister det man lige sidder med. På nettet klager flere over problemet; men ingen har fundet løsningen på problemet (så vidt jeg kan se).

Hvis nogen hører om en løsning, så sig lige til ;-)