28 September, 2011

Wordpress og Opera på linux

Konstaterer, at Wordpress ikke fungerer med Opera. Menubaren er ikke synlig når man logger ind. Faktisk kunne jeg ikke logge ind. Måske er det en eller anden sikkerhedsting?

24 September, 2011

LYX

På Webapplikationsudvikling III skal vi skrive rapporter. Her er LYX helt fantastisk. Man skal ikke forholde sig til layout - kun til at skrive og redigere. Opsætning og layout tager LaTEX sig af. Og der er ingen underlige kampe med formatteringen.

LYX nærmer sig det ideelle opgaveskrivningsprogram, ikke mindst fordi al opsætning er automatiseret. Det kræver naturligvis lidt tilvænning. Man er jo vant til at fedte rundt med layoutet i MS Word eller Libre Office. Det skal man ikke i LYX, der er bygget over konceptet: "What you see is what you mean".

LYX kan eksportere til PDF, HTML og en række andre formater. Her ligger programmets sande styrke. For når man er tilfreds med sit indhold, så smider LYX layoutet ud i det ønskede format. Sådan skal det bare være.

14 September, 2011

Linux: konverter .avi til .mpg

# mencoder input.avi -of mpeg -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg1video -oac copy other_options -o output.mpg


11 September, 2011

Galleri One.com

På One.com har jeg oprettet et billedgalleri. Men lige nu er det ikke tilgængeligt. Galleriet var umådeligt sløvt, så jeg håber at en hurtigere version er på vej. Lige nu kan jeg blot konstatere, at galleriet ikke er tilgængeligt.

07 September, 2011

Printere


eaa-sh-mezz-f
Ved kontakt til den: vælg \\print03 i stedet for \\print
og skriv navnet i søgefeltet.

På mezzaninen står desuden
Ak-sh-am23
Ved døren til trappen i gavlen. Den kontaktes via  \\print

03 September, 2011

At se CSS ændringer i Wordpress

Flere har oplevet, at Wordpress tilsyneladende ikke ændrer CSS. Det skyldes nu ikke WP; men derimod at browseren gemmer CSSen. Løsning "force reload". I Firefox gøres det ved shift + reload knappen.